Påskebryg 2017

02-02-2017

I år har vi ikke mindre end 4 varianter på programmet. Der er tale om 2 nyheder.

FUR Påskefrokost er den tredje varirant i serien af øl med lav alkohol.

FUR Påskefrokost er en overgæret øl af typen Ale. En rolig og klar øl med en ravgylden farve. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset, og med humlenuancer og noter af citrus.FUR Påskefrokost er specielt velegnet til det danske frokostbord og udmærker sig med sin lave alkoholprocent på 2,7% vol.

Vores Påskebryg er brygget efter samme opskrift, år for år. Der er mange forskellige påskebryg, så det er klart at vores ikke har nyhedsinteressen, MEN der er tale om rigtig gode, fyldige og smagfulde Påskebryg af såvel FUR som af Vulcano.

I 2011 blev den kåret som den bedste Påskebryg i Go´morgen TV af Martin Stuart fra De Danske Ølentusiaster og Skuespiller Bjarne Henriksen. Det var stort, og vi håber at rigtig mange kan huske de afsluttende bemærkninger - ""Hvorfor er det FUR der vinder ?  Fordi det er den bedste"" kort og præcist - så behøver man ikke sige mere - stolte det var vi.

FUR Påskebryg har følgende karakteristik: 

FUR Påskebryg er en overgæret øl af typen English Strong Ale. Klar og ravgylden med fyldigt cremefarvet skum, der har lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Fyldig smag af mørk malt og aromahumle, der runder af i en god og bitterfrisk oplevelse af humle.
Brygget på 3 forskellige malttyper - bl.a. karamelmalt - samt både klassisk bitterhumle og aromahumle.
Alc. 7,7% vol.

Her er der links, hvor der kan fås yderligere information omkring FUR Påskebryg. Påskebryg fås på både fad og flaske.

http://www.olakademiet.dk/doc/pdf/Paaske_anmeld_alle_komp.pdf

I vores VULCANO serie har vi også en Påskebrygs variant. Se ligeledes beskrivelse af den her på siden.

Den anden nyhed er en Påske Pale Ale som KUN kan købes i Coop´s butikker over hele landet.

Påskebryggens historie
I gamle dage bryggede man på alle gårde godt stærkt øl til højtiderne. Først og fremmest til jul, og her kunne man bruge løs af den forhåbentlig store mængde malt, man havde fået til rådighed efter en god høst. Når våren kom, måtte man strække resurserne fra efteråret, men godtøl skulle man have til påsken og til at fejre Kristi opstandelsesdag.

Vor forfædres øl blev brygget på basis af " som regel " ujævnt køllet malt " farven var brun, konsistensen plumret som mosevand og med et ringe indhold af kulsyre. Men det kunne sandelig være velsmagende, og når det var godt indbrygget " effektivt virkende. Og således har traditionen holdt sig " sæsonøl er alkoholstærkt. Til hverdag drak man svagøl med solide navne som Svendeøl, Spiseøl eller Madøl. Højtidsøllet blev kaldt Herreøl og brygget i forholdet to tønder malt til tre tønder øl eller ekstra godt: Fra tønde til tønde.

Ved hofferne i Norden nød man selvfølgelig hjemmegjort øl fra Kongens Bryghuse, men også meget gerne importeret øl fra De Tyske Lande og Riger " og meget gerne det stærke Bockbier.

Oambock
Bockbier-stilen stammer fra byen Einbeck i Niedersachsen, der var en vigtig agent i det hanseatiske handelsforbund. På byens købmandsgårde producerede man en god eksportartikel, og det var en stærk, mørk ale brygget med hvede og byg. Dette øl blev udbredt over alt i Nordeuropa " ikke mindst ved den danske konges hof. Men stilen blev ikke ved med at være en nordtysk specialitet.

Det ærgrede nemlig bryggerne i Bayerns hovedstad, München, at den regerende kurfyrsteslægt, Wittelsbach´erne, satte dette øl så højt, at det næsten udkonkurrerede det lokale bryg og udmarvede økonomien, for man opkøbte al for store kvanta med hård valuta.

Kurfyrste Maximilian 1. (1597-1651) engagerede derfor i 1612 en brygmester fra Einbeck, Elias Pichler, der på stedet skulle brygge en tro kopi af det berømte og højt elskede øl. Og de første tønder af dette "Einbecker"-bryg blev anstukket i 1614 " brygget på Hofbräuhaus. På det bayerske dialekt blev det hårde E i Einbec

03-01-2017
...
02-02-2017
...
07-03-2017
...

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev og få tilsendt spændende nyheder direkte i din e-mail

Din fødselsdato
Afmeld
Dynamic-it leverandør af webshop

Fur Bryghus ApS - Knudevej 3 - 7884 Fur - Danmark - Tlf +45 97 59 30 60 - Fax +45 97 59 30 48 -