Opskrifter fra DR2

I Pinsen 2012, havde Fur besøg af journalist Anders Agger og TV kok Anne Hjernø. Overskriften for udsendelsen var Anne og Anders på Øeventyr. Det blev der en fantastisk udsendelse ud af - 2 timer- som blev vist på DR2 lørdag d. 1. september. I programmet anvender Anne lokale råvarer, hvor også vores øl indgår. Opskrifterne er nedenfor, og vi håber mange har mod på at kaste sig ud i at lave dem.

Velbekomme.

Herefordspareribs
Marinade til spareribs

Ingredienser

Fur Øl, Barley wine
En slat Malt Akvavit med hyldeblomst fra Fur
Balsamisk æbleeddike
Salt & friskkværnet sort peber
Lidt honning
Hakkede blandede krydderurter efter smag
Fremgamgsmåde:

Kog spareribs i 15 minutter i letsaltet vand. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og marinér spareribsene i den. Grill dem til de er gennemstegte og gyldne.

Kalvehaler

Ingredienser:

Hakket løg
Koldpresset jomfruolivenolie
Hvedemel
Salt & friskkværnet sort peber
Frisk timian
Kalvehaler
En god mørk øl, fx en bock
Vand
Honning
Piskefløde
Friskhakkede krydderurter efter smag
Lidt nyhøstede gulerødder, porrer eller forårsløgFremgangsmåde:

Steg løgene i olien i en stor gryde til de begynder at tage farve, tilsæt gerne lidt friske krydderurter, fx timian. Bland hvedemel med salt og peber, og vend halerne der i. Brun halerne godt af i gryden, kom øl og vand på og lad det simrer under låg i ca. 1 ½ - 2 timer. Derefter hældes der fløde og lidt honning på, og retten smages til med salt og peber.

De sidste 5-10 minutter kan man med fordel tilsætte skiveskårne gulerødder, porrer eller forårsløg. Eller hvis man kan få dem nyhøstede i miniature størrelse, så kog dem med de sidste 2 minutter.

Spidskålssalat med mormordressing

Ingredienser:

1 spidskål
Evt. lidt fintskåret rødbede
Dressing:
Piskefløde
Citron
Lys rørsukker
Flagesalt
Friskhakkede krydderurter efter smagFremgangsmåde:

Snit spidskålen helt fint, skår rødbede i helt tynde stave. Kom fløde i en skål og tilsæt citronsaft og sukker. Lad det stå til fløden begynder at tykne, rør forsigtigt. Smag til med salt og friskekrydderurter. Vend spidskål og rødbede heri, og servér til kalvehalerne.

Kilde: 01. september 2012 kl. 20:00 på DR2

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev og få tilsendt spændende nyheder direkte i din e-mail

Din fødselsdato
Afmeld
Dynamic-it leverandør af webshop
Opskrifter fra DR2 | Fur Bryghus

Fur Bryghus ApS - Knudevej 3 - 7884 Fur - Danmark - Tlf +45 97 59 30 60 - Fax +45 97 59 30 48 -

Fur Bryghus on english Fur Bryghus in deutsch