Historien om den store sten ved Bryghuset

Hvad er fortællingen om den store sten ved Bryghuset?

Når man ankommer til Fur Bryghus er noget af det første man ser, den store røde bygning. Dernæst falder de flestes øjne på den store sten som er placeret lige ved flagstangen.

Hvorfor og hvad er baggrunden for at den står ved Bryghuset?

Dansk Moler Fonds bestyrelse besluttede i 2018/19 at lave en skulptur over  Molérets historie og for Damolins vedkommende 75 års jubilæum som familieforetagende. Det havde jo været ejet af Mogens Fog – hans far og bedstefar i de 75 år.  Dansk Moler Fond er oprettet af Mogens Fog og hans far James Fog.

Fondens formål var at støtte nuværende og tidligere medarbejdere under sygdom eller uddannelse samt at  hjælpe eller befordre udvikling indenfor dansk landskabskultur specielt på Mors og Fur.  Det blev indenfor de sidste år besluttet i bestyrelsen, at der skulle laves et par skulpturer over molérets historie og den første der blev lavet var Molermanden der er placeret ved Rødstensvejen og Bette Jenses Hyw.

Derefter blev der i 2019 opsat en molérsten som fortæller om molérets historie , og den blev placeret  ved Fur Bryghus, da det jo var Mogens Fog der købte den gamle molér fabrik og  etablerede bryghuset. Det har jo vist sig, at være en god beslutning, da Fur Bryghus i dag er landskendt, til glæde for Mildred Fog og de ansatte i bryghuset. Stenen er lavet af stenhugger Jacob Vestergård ved Grønning, og blev opsat d. 5/11 2019.  På toppen af stenen er der en lille forhøjning, der forestiller Bette Jenses Hyw. Ellers er molérstenen  lavet ud fra billeder af fabrikken Damolin og den daværende udskibnings - havn i Færkervig.

En skildring af et dansk råstofeventyr som har betydet meget for en masse mennesker på de to øer -  Mors og Fur.

    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen
      Beregn forsendelse
      Anvend rabatkode