Nyt Aften a la carte koncept hvor Fur Bryghus sætter fokus på dyrevelfærd og lokale råvarer

Restauranten på Fur Bryghus tager nu skridtet fuldt ud og åbner for aftenservering fra starten af februar.  Fokus på lokale råvarer samt dyrevelfærd, og ikke mindst historiefortælling, skal være med til at trække gæsterne til den smukt beliggende restaurant på Limfjordsøen Fur.

Vi har kæmpesucces med vores frokoster, hvor vi i det daglige har så godt som fuldt hus og hvor vores skønne udendørs terrasse er fyldt, når vejret ellers tillader det. Herudover har vi vores events, der trækker tusindvis af gæster til Fur i løbet af en sæson. Det eneste vi har manglet at få i spil, udover i højsæsonen, har været at have aftenåbent i vores restaurant, fortæller Restaurations og Event chef Danni Boysen.

Knivskarp gastronomisk profil

Han påpeger, at det erfaringsmæssigt tager tid før, aftenåbent slår fuldt igennem. Men det skal en knivskarp gastronomisk profil være med til at sikre.

Det er ingen hemmelighed at glade dyr, giver god smag. God mad med god smag, giver glade gæster og det er dem, vi lever af. Derfor har vi også besluttet, at alle de råvarer vi bruger i form af fisk og skaldyr, men også svine- og oksekød, skal stamme fra producenter, hvor vi kan følge råvarernes vej fra vand eller land og direkte ind i vores køkken, siger Danni Boysen.

Fur er god smag

Det betyder blandt andet, at personalet har brugt efteråret på at henkoge og sylte forskellige råvarer, hentet på Fur og omegn.

- på samme måde som vi kommer til at bruge af de spiselige blomster, svampe, rødder og så videre, der findes på Fur i vores menuer. Resten af råvarerne leveres af dedikerede lokale leverandører fra Fur eller tæt på Fur, fortæller Danni Boysen.

En af de eneste ting han ikke henter lokalt, er oksekød.

- vi har ikke kunnet finde noget af høj nok kvalitet. Derfor er valget faldet på det prisbelønnede fynske økologiske landbrug Grambogård, der siden 1999 har sat dyrevelfærd og økologi i højsædet. Det er ganske enkelt den bedste kvalitet på markedet, siger Danni Boysen.

Fur Bryghus løfter de kommende uger sløret for det nye menukort og de lokale producenter samt flere nye lokale gastronomiske tiltag, der ikke er helt på plads endnu.

Sikkert er det dog, at Fur Bryghus åbner for aftenservice fra torsdag den 3. februar 2022 og bordbestillingen er allerede åben på www.furbryghus.dk

Det siger andre om samarbejdet: 

Flot omtale af vores specialistbrand Grambogård i Thisted Posten:
Fur Bryghus sætter fokus på dyrevelfærd som en del af en ny knivskarp gastronomisk profil 👨‍🍳.
Derfor har de valgt Grambogård som leverandør af oksekød 🐄.
- Det er ingen hemmelighed, at glade dyr giver god smag. God mad med god smag giver glade gæster, og det er dem, vi lever af.
- Derfor har vi besluttet, at alle råvarer i form af fisk, skaldyr, men også svine- og oksekød skal stamme fra producenter, hvor vi kan følge råvarernes vej fra vand eller land direkte ind i vores køkken, siger restaurant- og eventchef Danni S Boysen.
- Derfor er valget faldet på det prisbelønnede fynske økologiske landbrug Grambogaard, der siden 1999 har sat dyrevelfærd og økologi i højsædet. Det er ganske enkelt den bedste kvalitet på markedet, siger han.
Hos Grambogård ser man frem til et godt samarbejde med garanti om at levere kød i topkvalitet hver gang, som kommer fra dyr fra familieejede gårde og passes af landmænd, som har en bred viden inden for dyr og landbrug, og som elsker at arbejde med okser.
God dyrevelfærd, betyder, at kødet bliver af høj kvalitet 🥩👌. Det resulterer i en fantastisk smagsoplevelse, når kødet efter nænsom tilberedning ender på tallerkenen.
Det glæder vores specialistbrand Grambogård at være med til at give gode smagsoplevelser på Fur Bryghus.

 

FRA MENUKORTET

Velkommen til Restaurant Bryghuset - hvor dyrevelfærd og lokale råvarer er i centrum.

 Vi vælger vores leverandører med omhu. Derfor har vi nøje udvalgt kviekød fra landmand Niels Mortensen, der er fast leverandør til det prisvindende fynske landbrug ”Grambogård” - fordi dyrevelfærden er i top. Alle vores udskæringer af bøffer er krogmodnet i eget modningsskab.

 Vi avler selv sortbrogede landracegrise, som går lige uden for vinduet her bag bryghuset. De lever det gode liv, og efter slagtningen bearbejder vi alt selv blandt andet til ”Fur Skinke”, som er modnet i min 12 mdr, ”Coppa” samt andre delikate hjemmelavet produkter. Eller nyd de delikate hjemmerøgede økologiske lammekøller fra Gitte hos Thy Lam.

Hver dag får vi leveres friske grøntsager fra ”Pias Sprøjtefri Grønt” her på Fur. Så ved vi, at kvaliteten er i orden og derfor skifter garnituren også i forhold til sæsonerne.  Alt vores fisk kommer fra Vesterhavet ved Hanstholm, og Østers samt muslinger henter vi selv hos den lokale fisker Svend Bonde, der driver Glyngøre Shellfish.

Hele personalet på Restaurant Bryghuset byder jer rigtigt hjertelig velkommen med ønsket om en god aften.