14. marts

Det særlige vand i ølbrygningen

Det særlige vand i ølbrygningen

Vand er ikke bare vand

Vandet på Fur er kendt for at være unikt på grund af dets sammensætning og kvalitet. Faktisk egner det sig også særlig godt til ølbrygning. Normalt vil man nemlig være nødt til at bearbejde vand, inden det bruges til ølproduktion - enten ved at fjerne eller tilføre indholdsstoffer.

Det er ikke nødvendigt med vandet på Fur, fordi det siver ned i undergrunden gennem hundredvis af lag af vulkansk aske og moler. I processen optager vandet mineraler, som er vigtige for brygprocessen og smagen af øllet. Mineralerne bidrager til at fremhæve smagsnoter og forbedre brygprocessen, hvilket resulterer i en mere velsmagende og velafbalanceret øl.

Vandet kendetegner sig ved det rigtige indhold af Calcium, som gør det særligt velegnet til lysere ølstilarter, som pilsnere og hvedeøl. Derudover har det "Fur'ske" vand også en passende pH-balance, som er vigtigt for at opnå den ønskede enzymaktivitet under mæskningen og for at fremhæve smagen af humle og malt i øllet.

 

Brygmesteren fortæller: det særlige vand på Fur

Mere om processen >>

    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen
      Beregn forsendelse
      Anvend rabatkode