Øl-guiden

På Fur Bryghus arbejder vi hele tiden med at kombinere vores mange øl med relevante retter. Det vil vi også gerne sikre kan komme vore mange gæster/kunder kommer til gode. Derfor har vi oprettet disse sider med relevante opskrifter fra bla. vores eget køkken, men også fra Øl akademiets hjemmeside – god appetit og velbekomme.

 

Øl og mad - en god kombination

Øl er forfriskende og sammen med dets styrke, sarthed eller sødme passer det glimrende til en lang række forskellige madtyper.

God øl serveret til god mad øger smags-oplevelsen, da den ene komponent styrker den anden.

Her følger nogle retningslinjer for at vælge øl til mad. Det er selvfølgelig en smagssag, og retningslinjerne er blot vejledende.

 

Generelle retningslinjer

Det er vigtigt at fastslå, at de ovenstående anvisninger kun er generelle retningslinjer. I visse tilfælde kan f.eks. en spinkel og frisk øl skabe en god kontrast til en kraftig og stærk ret som f.eks. chili con carne.

 

Den rette øl

Kraftig mad skal have stærkere øl, f.eks. guldøl, luksusøl
Lettere mad skal have lettere øl, f.eks. pilsner, classic
Lyse retter skal have "lyse" øl, f.eks. hvedeøl, letøl, pilsner
Mørke retter skal have mørke øl, f.eks. lager, classic, mørke luksusøl
Søde retter skal have sødlige øl, f.eks. porter

Det er også vigtigt at være opmærksom på, om retten er fed, idet fede retter kræver kraftigere øl. Det kraftigere øl er nemlig godt til at modsvare den fede smag. Det har den egenskab, at det neutraliserer fedmen ved at "rense" ganen. Prøv f.eks. at drikke en guldøl til et stykke gravet eller røget laks.

 

Sammensæt din egen ølmenu

Øl kan bruges som appetizer, til forret, hovedret, ost og dessert. Her får du lidt inspiration til, selv at sammensætte din egen ølmenu.

Appetizer

Her er det oplagt med en tør og frugtagtig øl. Det kan f.eks. være en hvedeøl, der med sin friskhed og sin frugtagtige aroma er et godt alternativ til champagne.

Forret

Til lette forretter anbefales lette øl, f.eks. pilsner, hvedeøl eller classic. Til røget fed fisk anbefales stærkere øl, f.eks. guldøl eller luksusøl.

Hovedret

Her er det en god ide at eksperimentere med lidt mere kraftige øl som guldøl eller specialøl. Generelt gælder det om at huske på retningslinjerne; kraftig øl til kraftig mad, let øl til let mad, osv.

Ost

Det er også oplagt at servere øl til ost. Da ost ofte er fed anbefales de stærkere øltyper som f.eks. guldøl, luksusøl og porter.

Dessert

En sød dessert kræver en sød øl. Porter et oplagt bud, især til chokoladebaserede desserter og desserter på basis af æg og flød

    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen
      Beregn forsendelse
      Anvend rabatkode